Mirza Mimić novo pojačanje RK Vogošća Poljine Hills

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills u drugom dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegopvine nastupit će pojačan sa desnim bekom Mirzom Mimićem, koji je prije par sezona branio boje ovog kluba.

Foto: Fena

Mimić se vraća u redove Vogošćana iz visočke Bosne, a osim ovog kluba u karijeri je još  igrao za Željezničar, finske klubove HIFK Helsinki, Cocks Riihimaki i Atlas Vantu, portugalsku Madeiru Andebol, turski  Gumushan, te češku Karvinu.

- Vogošća me je privukla svojim ambicijama i mogućnošću za daljnji rast i napredak u karijeri. U Vogošći se osjećam kao kod kuće i kao domaći igrač, Vogošća mi je kao drugi dom. Imam zaista najbolja iskustva sa ljudima u i oko kluba, jer sam izvjestan period već igrao za Vogošću. Ekipa me je dobro prihvatila i nije mi trebalo da prolazim fazu navikavanja. Svojim saigračima želim puno zdravlja i da nas sportska sreća prati u narednom periodu. Svakako da su ambicije glavni razlog za dolazak, kao i borba za titulu, jer je vrijeme da se sav rad kruniše titulom prvaka sa Vogošćom - rekao je Mimić.

Povratak Mimića u Vogošću izazvao je veliko zadovoljstvo svih članova kluba. Predsjednik UO RK Vogošća PH Fetah Kadrić za ovog igrača ima samo riječi hvale.

- Jako sam zadovoljan dolaskom Mimića. Prije svega, na njega možemo da se oslonimo i pouzdamo da će uraditi posao kako treba. Mirza je dosljedan u svom ponašanju, vrijedan i odgovoran. Dobar je timski igrač, a u njegove igračke kvalitete nema sumnje - izavio je Kadrić, saopćeno je iz RK Vogošća Poljine hills.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar