Grabčanović odustao od dužnosti direktora ženskih rukometnih selekcija BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Trener rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa, Elmir Grabčanović, odustao je od funkcije direktora svih ženskih rukometnih selekcija BiH, saznaje FENA.

Arhiv / 24sata.info

Iako je nakon nedavnog razgovora s čelnicima Rukometnog saveza BiH prihvatio ponudu da preuzme ulogu obnovitelja sada nepostojećih ženskih reprezentacija BiH, Grabčanović je nakon rasprave na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Saveza na Ilidži, o imenovanju direktora ženskih selekcija i selektora četiri reprezentacije – A , U-18, U-16, U-14,  povukao svoju kandidaturu.
 
- Prvobitno je dogovoreno da me imenuju direktorom svih selekcija i da predložim selektore svih reprezentacija. Obavio sam konsultacije sa RS RS-a i pojedinim klubovima u Federaciji BiH, a jučer su članovi UO postavili neke nove, za mene neprihvatljive uvjete. Naime, htjeli su da budem do daljeg v.d. direktora i da se formira samo jedna selekcija, što nisam prihvatio. Jednostavno, nisam želio da budem samo figura u tuđim rukama – izjavio je Grabčanović za Fenu.
 
Upravni odbor RS BiH, kako doznaje Fena, nije imenovao drugu osobu za direktora ženskih selekcija, jer drugog kandidata nije ni bilo.
 
Također, nije donesena odluka o imenovanju selektora nijedne od četiri buduće ženske reprezentativne selekcije BiH.

 

(FENA)
 

Pošaljite Facebook komentar