Muzurović: Pokazat ćemo da nemoguće stvari mogu postati moguće

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Rukometna reprezentacija BiH krenula je prijepodne iz Sarajeva, a izabranike selektora Bilala Šumana u Tuzli očekuju nešto prije 14.00 sati. U dvorani Mejdan će odigrati drugu utakmicu protiv Švicarske.

Arhiv / 24sata.info

Direktor reprezentacije Gordan Muzurović u Tuzlu je doputovao sinoć kako bi s domaćinima još jednom analizirao sve što treba učiniti da bi večerašnji duel BiH - Švicarska protekao u najboljem redu.
 
"Odmah moram reći da je Tuzla fenomenalan domaćin. Naši igrači imat će zajednički ručak, malo će odmoriti i relaksirati se, a potom će lagano krenuti prema dvorani Mejdan", izjavio je Muzurović.
 
U vezi sa večerašnjim duelom sa Švicarcima kaže da imamo veliku priliku i vjeruje da će je naši reprezentativci iiskoristiti.
 
"Očekujem da proradi bh. inat i da reprezentacija napravi iskorak kada je u pitanju njeno učešće u svjetskim rukometnim okvirima, uprkos situaciji u kojoj se Rukometni savez BiH nalazi. Dokazujemo večeras samim učešćem, a nadam se i pobjedom, da nekada i nemoguće stvari postaju moguće, uz svu dobru namjeru i čestit nijet. Mislim da su igrači potpuno svjesni situacije u kojoj se nalazimo" rekao direktor reprezentacije.
 
Očekuje da će kod bh. igrača, koji su prije tri dana u St. Gallenu svladali Švicarce 24:21, ponovo proraditi inat, ali ne samo radi "povratka otpisanih“.
 
"Očekujem da će dati maksimum kao i u Švicarskoj i da će odigrati utakmicu na istom nivou. Ne samo radi sebe nego i zbog svih onih igrača koji nisu sa nama. Na kraju, da će uz "suport" svih Tuzlaka, Bosanaca i Hercegovaca, koji su danas s nama u Mejdanu, u jedinstvu koji ima naš tim, ostvariti pobjedu koja će nas odvesti u taj famozni baraž. Na kraju, ukoliko sve bude kako mi želimo, kvalitetno ćemo se 'pobiti' s bilo kim u baražu, pa šta bude" zaključio je Muzurović.
 
Ukoliko sve bude kako očekujemo, protivnika u baražu saznat ćemo 28. januara, u nadi da ćemo po drugi put sudjelovati na svjetskoj rukometnoj smotri, ovog puta 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj.
 
Večerašnja utakmica BiH – Švicarska igra se od 20 sati.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar