Muzurović: Lopta, rukomet i reprezentacija najvažniji

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Novoizabrani direktor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Gordan Muzurović kazao je da se Rukometni savez BiH nikada nije nalazio u situaciji u kakvoj je danas, iskazavši optimizam za njegovo 'ozdravljenje'.

Foto: 24sata.info

- Ja sam imao dva izbora, da cijelu situaciju u rukometu u BiH posmatram iz salonske perspektive, i da tako ugodno kritikujem i ukazujem na ono što ne valja i pri tome nemam nikakvu odgovornost. To je prilično relaksirajući položaj. Imao sam drugu situaciju i uhvatiti se ukoštac sa svim problemima kojima svjedočimo. Ja sam se odlučio za ovo drugo - rekao je Muzurović na pres-konferenciji u Sarajevu.
 
Smatra da je za rješenje problema u bh. rukometu potrebno detektirati prije svega probleme koji su vezani za reprezentaciju.
 
- RSBiH se nalazi u situaciji u kojoj se u historiji nije nikada nalazio. Gdje nastaju problemi? Tamo kada se ne uspostavlja dijagnoza. Zbog čega je to tako i zašto je tako? RSBiH je opterećen blokadom računa koji je nastao u prošlom periodu i ima opterećenja od tri miliona KM. Operativni rad je nemoguć - pojasnio je.
 
Dodaje da su lopta, rukomet i reprezentacija najvažniji u cijeloj priči. Poručuje da će u punom kapacitetu raditi na afirmaciji te priče.
 
- Elitni dio Saveza je reprezentacija BiH. Želim da stvari vratimo na pravi kolosijek. Reprezentacija mora biti fokus interesovanja i lokomotiva za izlazak iz ove situacije - zaključio je Muzurović.
 
Selektor 'A' reprezentacije BiH Bilal Šuman dodao je da je vizija rada trebala biti s reprezentativnim selekcijama i da se od toga nije odustalo "niti jednog milimetra".
 
- Bilo je teško, mnogo toga se izdešavalo. Činjenica je da smo osnovali U14 selekciju, koja nije postojala, imamo U16, U18. U ovom periodu odigrali smo pet prijateljskih utakmica u Makedoniji i Srbiji. Omladinske selekcije su bile u Grčkoj, odigrale utakmice na raznim turnirima...Međutim, ovaj rad od prošle godine je bio toliko težak, gotovo nemoguć. Želimo da radimo sa svim omladinskim selekcijama i da se plasiramo na neko veliko takmičenje - izjavio je Šuman.
 
Na kraju je rekao da se ima jasan plan s omladinskim selekcijama kao i namjeru da tu omladinu edukuju za budućnost ne samo kao sportiste nego kao ljude u cjelini.

 

(FENA)
 

Pošaljite Facebook komentar