Ne odustaje ni u 38. godini: Edin Bašić naredne sezone u Chartresu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Edin Bašić, nekadašnji rukometni reprezentativac BiH ne misli prestati igrati profesionalni rukomet ni u 38. godini. Sjajni srednji bek Chamberyja od naredne sezone će, prema navodima francuskih medija, igrati u drugoligašu Chartresu.

Edin Bašić / 24sata.info

Bez obzira što će 4. maja ove godine napuniti 38 godina rukometaš rođen u Zavidovićima odlučio je da i naredne sezone igra rukomet. Chartres je klub koji se konstantno nalazi na diobi između elitnog ranga i druge lige francuskog rukometa, pa će im Bašićevo iskustvo odlično doći. U Chartresu već igra bh. reprezentativac, golman Nebojša Grahovac.

Bašić je karijeru započeo u Krivaji, u rodnom gradu, a nastavio u sarajevskom Željezničaru. Potom je otišao u riječki Zamet, pa još zapadnije, u Švajcarsku, gdje je igrao za Endingen, Suhr i Amicitiju iz Ciriha. U Francusku se preselio 2009. godine, kada ga je doveo Chambery s kojim je tri puta bio nacionalni vicešampion. O kakvom je igraču riječ pokazuje podatak da je tri puta 2011., 2012. i 2013. godine proglašavan za najboljeg srednjeg beka francuskog prvenstva. Za osam sezona u francuskoj eliti je postigao 779 golova.

U dresu reprezentacije BiH odigrao je 60 utakmica.


(AA)Pošaljite Facebook komentar