Šuman: Idemo dalje, sve više ima dobrih stvari u timu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nakon prve prijateljske utakmice protiv Makedonije (24:28) selektor bh. rukometaša Bilal Šuman kazao je da čovjek nikada ne može biti zadovoljan kada izgubi, ali da pomaka u igri našeg tima ima.

Bilal Šuman / 24sata.info

-Ne treba zanemariti činjenicu da smo igrali protiv selekcije koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu. Opet, izuzimajući prvi dio prvog poluvremena i nekoliko minuta s početka drugog dijela, mi smo bili ravnopravan, u pojedinim periodima i bolji rival.  Imali smo dosta tehničkih grešaka u tom prvom dijelu, ali kada smo konsolidovali snage onda je to bilo puno drugačije. Ima dobrih stvari sve više, krila nam imaju sve više lopti, kontre i polukontre sve bolje funkcionišu... Naravno, ima i nedostataka, na kojima radimo cijelo vrijeme i radit ćemo dok ih ne otklonimo – kazao je nakon utakmice Šuman.
 
U prvom susretu s Makedoncima svi igrači izuzimajući golmana Damira Efendića i Denisa Serdarevića dobili su lijepu minutažu. Danas ponovo igramo s Makedonijom u 20 sati što je prilika za nova dokazivanja nekim igračima.
 
-Radimo po planu kako smo ga i zacrtali. Danas ćemo dati više prilike nekim igračima, koji su u prvom susretu imali nešto manju minutažu. Iskoristit ćemo ovu priliku da svako od igrača dobije šansu U prvoj utakmici je, recimo, branio Benjamin Burić. Sada ćemo dati priliku i Efendiću i Serdareviću. Tako je na svim pozicijama – istakao je Šuman.
 
Osim današnje utakmice, naš tim i sutra ima još jednu prijateljski susret s Makedoncima, oba su zatvorenog karaktera, onda 6. januara neće biti utakmica već dva treninga i analiza urađenog. 
 
Za Beograd naš tim ide 7. januara, dan kasnije je utakmica sa Saudijskom Arabijom. Protiv Bahreina igramo 9. januara u prijepodnevnim satima, a poslijepodne je avionom predviđen povratak u Sarajevo, gdje će naši rukometaši nastaviti s pripremama.   
 

(24sata.info)
 Pošaljite Facebook komentar