FK Olimpik: Potpisan ugovor sa pet igrača

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U sklopu nastojanja da u narednu fudbalsku sezonu, povratničku u Premijer ligi BiH, uđe što jači, Fudbalski klub Olimpik je u svoje redove doveo pet igrača koji će stajati na raspolaganju šefu stručnog štaba, Husrefu Musemiću.

FK Olimpik / 24sata.info

1. Mirko Marinković, rođen je  08.09.1986. u Bijeljini, igra na poziciji napadača, ali može igrati i na poziciji ofanzivnog  veznog. Do sada je nastupao za FK RUDAR Ugljevik, FK ZETA Golubovci te FK RADNIK iz Bijeljine odakle i dolazi u Olimpik.
2.  Armin Lulić je rođen 12.10.1986. godine u Ljubljani, igra na poziciji stopera, a do sada je nastupao za Slovan, Olimpiju i NK Livar iz prve slovenačke lige.
3.  Admir Makić je igrač Olimpika koji je prethodnu sezonu nastupao kao pozajmljeni igrač u Rudaru u Brezi.
4.  Adis Hasečić je svojim dobrim igrama i golovima u Famosu iz Hrasnice skrenuo pažnju na sebe te će kao već dokazani napadač biti na raspolaganju Husrefu Musemiću u povratničkoj sezoni Olimpika u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
5. Irfan Rastoder je golman koji je još jedan bivši igrač Olimpika koji će narednu sezonu braniti boje kluba.

"FK Olimpik sigurno neće stati na ovome. U pregovorima smo sa još nekim igračima, od kojih su neki već načelno pristali na ugovor, te očekujemo da ćemo već naredne sedmice potpisati ugovore kojim ćemo upotpuniti naš igrački kadar te se potpuno spremni upustiti u izazove koje će nam donijeti Premjer liga naredne sezone, igrači koji su danas potpisali su mladi i željni dokazivanja, te mislim da ću u narednoj sezoni moći računati na njih", izjavio je na press konferenciji povodom potpisivanja ugovora Husref Musemić.

"Imao sam i drugih ponuda, ali je Olimpikova bila najkorektnija i mislim da sam napravio pravi potez dolaskom u ovaj klub", kazao je Armin Lulić koji je došao iz Slovenije.

Slično mišljenje dijeli i Mirko Marinković koji je došao iz Radnika iz Bijeljine:

"Prostora za napredak ću sa trenerom Musemićem sigurno imati, iako je iza mene sjajna sezona. Prije nego sam došao u Olimpik čuo sam samo riječi hvale kako o klubu tako i o organizaciji u Klubu. Izuzetno mi je važno i ti što se Olimpikove ambicije podudaraju sa ambicijama u klubu, a to je borba za samo vrh tabele i izlazak u Evropu naredne sezone".

Šef struke Olimpika je prozivku igrača zakazao za 27.06., a nakon nekoliko uvodnih dana treniranja u Sarajevu ekipa se od 04.06. do 14.06. seli na Kupres gdje će nastaviti pripreme, a nakon toga od 17.07. do 27.07. igrači i stručni štab će boraviti u Borči pored Beograda gdje će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica.

Kako navode iz ovog kluba, FK Olimpik će svoje utakmice naredne sezone u Premijer ligi igrati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" i to isključivo ponedjeljkom.

Press služba FK Olimpik

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar