Nogometni savez BiH o fotografiji zločinca Praljka: Nacionalizmu nije mjesto na stadionu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

NS BiH oštro je osudio pojavljivanje fotografije sa likom osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka na utakmici 18. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Zvijezde 09 na Pecari.

Foto: 24sata.info

Iz NS BiH su istakli da će nakon prikupljenje potpune dokumentacije reagovati u skladu sa relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama.

"Administracija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica sa ove utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti sa jučerašnje utakmice, nadležni organi NS BiH će poduzeti dalje korake u skladu sa relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu sa propisima, NS BiH pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NS BiH će donijeti adekvatne odluke", stoji u saopćenju te se dalje nastavlja:

"Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih stadiona. NS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitet boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti sa nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine", piše u saopćenju saveza.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar