Urdinov i službeno igrač FK Velež!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

FK Velež je putem zvanične stranice obavijestio članove, prijatelje kluba i bh. javnost da je dogovorena saradnja sa igračem Janijem Urdinovom, koji je stavio potpis na ugovor do kraja sezone 2019/20.

Foto: FK Velež

Jani Urdinov rođen je 28.03.1991. godine. U svojoj fudbalskoj karijeri nastupao je za mnoge klubove (Roda, Rabotnički, Željezničar, Widzev Lodz, Bohemians…), a posljednji klub mu je Ruzomberok iz Slovačke. Igra na poziciji lijevog beka, a po potrebi može odigrati i u sredini odbrane.

„Prvi utisci nakon dolaska u Mostar su i više nego dobri. Još kao mali čuo sam za Velež, a s obzirom da sam jedan dio karijere proveo u Željezničaru, znam u kakav klub sam došao. Također, dovoljno poznajem i samu ligu, tako da mi neće trebati puno vremena da se prilagodim”, rekao je Urdinov i nastavio:

“Moram priznati da sam pozitivno iznanađen kako sam primljen od navijača, sa kojim sam imao priliku da gledam utakmicu protiv Zrinjskog. Velež je odigrao dobru utakmicu, malo je nedostajalo da se ostvari dobar rezultat. Ali, nakon onog što sam vidio, siguran sam da ćemo na kraju sezone ostvariti sportski cilj, te da opstanak uopšte neće biti doveden u pitanje. Mogu obećati da ću pružiti svoj maksimum kako bi pomogao Veležu u ovoj sezoni“.

Iz mostarskog kluba su poručili: “Urdinovu želimo puno zdravlja, sreće i zajedničkog uspjeha”.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar