Pidro produžio ugovor s FK Sarajevo na pet godina

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nakon stopera Nihada Mujakića koji je nedavno produžio ugovor sa FK Sarajevo, mladi bek Selmir Pidro danas je i parafirao saradnju na dodatnih pet godina.

Foto: 24sata.info

Pidro je na startu ove sezone dobio priliku za igru prije svega u evropskim utakmicama, a proteklog vikenda u Tuzli je debitovao i u Premijer ligi BiH i apsolutno opravdao povjerenje stručnog štaba-

"Sretni smo što smo nakon Nihada Mujakića produžili ugovor na dodatnih pet godina s još jednim fudbalerom iz naše Akademije. Pidro je na startu ove sezone pokazao da Akademija ima kapacitet da proizvodi kvalitetne fudbalere i ovo je put kojim želimo ići u budućnosti. FK Sarajevo u sastavu uvijek mora imati igrače koji su ponikli u našoj Akademiji", izjavio je sportski direktor FK Sarajevo Emir Hadžić.

Pidro je rođen 3. marta 1998. godine, u Akademiju FK Sarajevo je stigao početkom 2014. godine a u međuvremenu je u periodu kada je bio junior postao i kapiten svoje generacije. U ovoj sezoni do sada je odigrao četiri utakmice, tri u Evropskoj ligi i jednu u Premijer ligi BiH.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar