Adžem: Vjerujem da će novi igrači podići kvalitet ekipe

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Fudbaleri Željezničara danas putuju u Antaliju gdje će nastaviti pripreme za nastupe u drugoj polusezoni Premijer lige i Kupu Bosne i Hercegovine.

Arhiv / 24sata.info

Šef struke Željezničara Admir Adžem zadovoljan je prvim dijelom priprema i transferima obavljenim tokom prijelaznog roka.
 
- Pratilo nas je lijepo vrijeme i moram biti zadovoljan jer je sve išlo po planu. U Antaliji ćemo imati odlične uslove za nastavak rada, a odigrat ćemo nekoliko utakmica protiv dobrih protivnika. Vjerujem da će novi igrači podići kvalitet ekipe - rekao je Adžem. 
 
Novi igrač ''plavih'' Stojan Vranješ vjeruje da sa Željezničarom može osvojiti Prvenstvo i Kup BiH. 
 
- Željezničar pokazuje zašto je prvi u Premijer ligi i to je jedan od razloga zašto sam se nakon osam godina vratio u domaće prvenstvo. Znam da to možda zvuči preambiciozno, ali vjerujem da možemo osvojiti ligu i Kup - izjavio je Vranješ. 
 
Dodaje da je pratio Željezničar i Premijer ligu BiH kada je bio u mogućnosti, te da je upoznat sa sistemom igre "plavih" zbog čega vjeruje da mu neće biti problem da se uklopi u nove okolnosti. 
 
U stalnoj bazi u Turskoj Željezničar će boraviti do 6. februara, a odigrat će i tri pripremne utakmice protiv ekipa Etar, Dunajska Streda i Zorya.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar