Mensur Alić: Trebat će nam dvije godine da saniramo stanje u Slobodi

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Mislim da ćemo u ovoj godini napraviti veliki korak kada je u pitanju infrastruktura na stadionu Tušanj. Naš cilj je da se već po okončanju ove sezone stvore uslovi da na Tušnju možemo igrati evropske utakmice - izjavio je član novog Upravnog odbora Slobode Mensur Alić.

Mensur Alić / FENA

Rekao je da je stanje u tuzlanskom klubu katastrofalno i da će trebati vremena da se sanira.
 
- Da sam znao da je ovakvo stanje u Slobodi, nikad se ne bih prihvatio ovog posla. Kao volonter nikada nisam više radio u jednom udruženju kao što sada radim u Slobodi. Stanje je katastrofalno, ali se nadam da ćemo ga uspjeti sanirati. Za to će nam trebati najmanje dvije godine - kazao je Alić, inače, vlasnik i direktor Mesne industrije "Menprom“ iz Gornje Tuzle i gradski vijećnik.
 
Rekao je da je izgradnja istočne tribine već počela. Postavljaju se šipovi i temelji. Radove trenutno remete niske temperature.
 
Navodno je za ovu investiciju već osigurano oko 1,5 miliona maraka, a to neće biti jedina ulaganja ove godine.
 
- Dio sredstava za istočnu tribinu je obezbijeđen. U toku gradnje će se pronaći izvori i za preostali iznos sredstava. Nije završena ni sjeverna tribina iako je dobila upotrebnu dozvolu. Ostalo je još dosta nedovršenih poslova. U planu je i kompletna rekonstrukcija postojećih svlačionica, za što su također obezbijeđena sredstva. Vidjet ćemo šta će nakon svega o uslovima na Tušnju reći UEFA - rekao je Alić novinarima, dodavši da se mora izvršiti i rekonstrukcija postojećih reflektora kako bi Sloboda ubuduće mogla igrati utakmice u noćnom terminu.
 
Najavio je i radove na stvaranju boljih uslova za treniranje na pomoćnom terenu Gradskog stadiona "Tušanj".
 
- Postavit ćemo rasvjetu kako bi se moglo trenirati i u noćnom terminu, ali i video nadzor da bi se vidjelo šta i kako rade treneri mlađih selekcija - zaključio je Alić.
 

 

(FENA)
 

Pošaljite Facebook komentar