Denis Karić ostaje sportski direktor Slobode, vratio se Adnan Jahić

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Denis Karić ostaje na dužnosti sportskog direktora Slobode, odlučeno je na prvom ovogodišnjem sastanku Upravnog odbora tuzlanskog nogometnog premijerligaša.

Arhiv / 24sata.info

Karić je za vršioca dužnosti sportskog direktora imenovan sredinom septembra, nakon što je vođenje kluba preuzeo Odbor za hitnost. Ocijenjeno je da je dao veliki doprinos u stabiliziranju ekipe nakon odlaska bivše uprave, trenera Husrefa Musemića i nekolicine igrača (Đidić, Zeba, Karić, Mehidić).
 
Pripreme Slobode počet će 10. januara, a na prijedlog trenera Vlade Jagodića odlučeno je da Sloboda od 22. januara do 1. februara pripreme obavi u Međugorju gdje je planirano da Tuzlaci odigraju dvije kontrolne utakmice.
 
Sloboda će do prozivke pokušati da okonča pregovore o produžetku ugovora sa svim igračima kojima ovog ljeta ističe ugovorna obaveza s klubom, a u planu je i dovođenje novih igrača.
 
Stručni štab je prihvatio povratak na Tušanj bivšeg igrača Slobode Adnana Jahića (31), koji je posljednji put za Tuzlake igrao nakon povratka Slobode u Premijer ligu, u vrijeme Miroslava Blaževića, a poslije je igrao za nekoliko klubova Prve federalne lige.
 
Potvrđeno je pisanje Fene o obnovi tradicije organiziranja Memorijalnog turnira „Mustafa Hukić Huka“ već ovog ljeta, a uprava će pokušati na Tušanj dovesti atraktivne ekipe iz regiona.
 
Posljednji turnir „Mustafa Hukić Huka“ održan je u ljeto 2009. godine.
 
(FENA)

Pošaljite Facebook komentar