Zbog stanja u klubu zakazana vanredna sjednica Skupštine NK Čelik

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Najavljena vanredna sjednica Skupštine Nogometnog kluba Čelik, koja bi se trebala održati večeras, pobuđuje veliki interes javnosti u Zenici, koja napokon očekuje promjene u radu i evropski program razvoja ovog kluba.

NK Čelik / 24sata.info

Pripadnici Neformalne grupe građana "Za Čelik", koji duže vrijeme zahtijevaju promjenu Statuta kluba, obavijestili su javnost da neće prisustvovati sjednici, ali će njihove prijedloge prezentirati jedan od članova skupštinskog tijela iz redova navijača. NGG "Za Čelik" izričito traži da se izvrši promjena Statuta kluba kako bi građanstvo, koje bi se učlanilo u klub, dobilo više prava i prostora u vođenju kluba.

Na dnevnom redu je i "Razmatranje trenutnog stanja u klubu" koji trenutno djeluje sa svim izvršiteljima kao vršiteljima dužnosti i niko od njih nema puni mandat, a v.d. direktora i v.d. šefa stručnog štaba mandate su dobili od Upravnog odbora kojem je prije dva mjeseca istekao mandat.

Ono što bi se na sjednici Skupštine Čelika moglo očekivati je da članovi Skupštine "proglase vanredno stanje u klubu", kojim bi morala da upravlja klupska "Komisija za hitnost", što ne bi bilo prvi put u bogatoj istoriji slavnog kluba, te da ona imenuje izvršitelje poslova u klubu. Napokon jedna od tačaka obimnog dnevnog reda je "Donošenje odluke o hitnim mjerama za prevazilaženje stanja i omogućavanje rada i redovne djelatnosti kluba".

Vanredna sjednica Skupštine NK Čelika zakazana je za večeras na stadionu Bilino polje u 18 sati.

(fena)

Pošaljite Facebook komentar