Kickboxing SP - Emkić osigurao bronzanu medalju

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Bosanskohercegovački kickboxer Igor Emkić osigurao je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Sarajevu, nakon što je savladao Turčina Serdara Yigita Eroglua.

Foto: Fena

Emkić je od početka dominirao protiv snažnog turskog protivnika, ali pred sami kraj meča suci du dodijelili protivniku nekoliko poena koji su meč doveli u neizvjesnost. Ipak, bh. kickboxer je ostao pribran i odličnom tehnikom odbranio prednost.

- Od početka sam nametnuo svoj stil borbe, preuzeo sredinu ringa i držao meč pod kontrolom. To je taktika koju smo pripremali, išao sam na kontre i sigurne poene. Osjetio sam da sam tehnički bolji borac i nisam mu dozvolio da iskoristi snagu - rekao je Emkić u izjavi za Fenu.

Nada se plasmanu u finale, ali naglašava da ne razmišlja o zlatnoj medalju, već samo o narednom protivniku.

Prije Emkića bronzanu medalju je osigurala i Selma Baltić koja je pobijedila suparnicu iz Rusije Veroniku Gudinu i osvojila svoju prvu seniorsku medalju.

- Bilo je veoma teško, naporno sam se spremala i ostvarila veliki uspjeh. Bronza je zaista odličan rezultat, ali ja se sada okrećem narednim borbama u kojima želim pokušati osvojiti još sjajnije odličje. Osjećam se odlično i pokušat ću osvojiti zlatnu medalju - kazala je Baltić nakon meča.

Prethodno je Ibrahim Gverić izgubio od Nijemca Waltera Niklasa, a potom je Edin Sinanović poražen u borbi za bronzanu medalju protiv Ukrajinca Sviatoslava Hasiuka.

U nastavku dana Harun Šahinović će odmjeriti snage s Mađarom Emanuelom Szmolekom, a zatim će uslijedit meč za bronzu između Nikole Drobnjaka i Rusa Ruslana Bikmenova.

Oko 18.20 sati borbu za ulazak u finale i sigurnu srebrenu medalju imat će Matija Paridžik protiv Čehinje Lucie Mlejnkova.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar