Brankica Mihajlović donijela evropsko zlato u rodno Brčko

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Brankica Mihajlović, proslavljena odbojkašica, koja je nedavno sa reprezentacijom Srbije odbranila evropsku zlatnu medalju u Turskoj, u petak je s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem u svom rodnom gradu prisustvovala treningu pionirki ŽOK „Jedinstvo-Bimal“, u kojem je i započela svoju karijeru.

Foto: FENA

Tom prilikom Brankica je obećala još jednu medalju sa Olimpijskih igara u Tokiju sljedeće godine.

„Jako mi je drago što sam u svom  gradu sa svojim ljudima i proslavljam još jednu medalju. Nadam se da će tako biti i sljedeće godine poslije Olimpijskih igara u Tokiju. Zahvaljujem se gradonačelniku i ŽOK „Jedinstvo“  na još jednom dočeku. Ovaj put drugačije, ali je meni jako drago što su iza mene djevojčice koje će, vjerujem u bliskoj budućnosti, da budu na mom mjestu“ rekla je Brankica.

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da se opredijelio za jedan ovakav simbolički prijem iz razloga što, kada je riječ o odbojci i Brankici, sve i počinje iz najmlađih pogona Odbojkaškog kluba „Jedinstvo“.

„Umjesto uobičajenih prijema na mjestu smo gdje sve počinje kada je u pitanju odbojka u Brčkom i njen uspjeh. Još jednom sve čestitke našoj sugrađanki koja je ponos svih nas. Siguran sam da ovo nije posljednji put da se radujemo njenim uspjesima i da je obradovala djevojčice koje je danas posjetila na treningu i kojima je sigurno, kao i mnogim drugim, sportski uzor“, dodao je gradonačelnik Milić, saopćeno je iz Vlade Brčkog.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar