VIDEO / Slijepi sprinter Omar Bojčić debitovao na SP-u i postavio novi lični rekord

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Slijepi bh. sprinter Omar Bojčić debitovao je na Svjetskom juniorskom paraatletskom prvenstvu, u kategoriji T11-T13 u Švicarskoj, gdje je zauzeo osamnaesto mjesto.

Foto: 24sata.info

Bojčić je bio jedini predstavnik BiH, a takmičio se u diciplini 100m u kategoriji T11 - T13, u kojoj je zauzeo 18. mjesto, saopćeno je iz Atletskog kluba Novi Grad.

T11-T13 je kategorija u kojoj nastupaju slijepi i slabovidni, tri vrste trkača sa tri različite poteškoće u vidu. Trkač T11 je potpuno slijep, trči sa povezom na očima i vodičem, trkač T12 je djelomično slijep, malo vidi, trči bez poveza na očima ali sa vodičem, trkač T13 je djelomično slijep, najviše vidi od ove tri kategorije ali ne vidi normalno i u potpunosti, te trči bez poveza i bez vodiča.

Bojčić je zauzeo ukupno osamnaesto mjesto, a u individualnoj kategoriji T11 bio je četvrtoplasirani, sa svojim novim ličnim rekordom 13.07 sekundi.

- Mogu biti zadovoljan, prvenstveno zbog istrčanog ličnog rekorda i zbog toga što je iza mene jedno veliko iskustvo. Ovo mi je podstrek da treniram još više i još jače, da se u budućnosti pojavim na svim velikim takmičenjima i tu pokušam doći do prve medalje za slijepe atletičare - istakao je Bojčić.

Atletski klub Novi Grad Sarajevo poziva djecu i omladinu, bez obzira da li su osobe sa ili bez invaliditeta, da se učlane i okušaju u atletici.(FENA)

Pošaljite Facebook komentar