U subotu 'Bentbaša cliff diving 2019', dolaze svjetski prvaci Iffland i Paredes

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sportsko-turistička manifestacija “Bentbaša cliff diving 2019” u skokovima u vodu bit će održani u subotu, 3. augusta na sarajevskoj Bentbaši.

Foto: 24sata.info

Pored mnogih drugih takmičara, svoj dolazak su potvrdili i trostruka prvakinja Red Bull Cliff Diving, osvajačica zlatne medalje sa nedavno održanog svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji i trenutno vodeća u ukupnom poretku za 2019. godinu Rhiannan Iffland iz Australije, te svjetski prvak Red Bull Cliff Diving 2017. godine, osvajač bronzane medalje sa svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, pobjednik prvog takmičenja Red Bull Cliff Diving u Mostaru i trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku Meksikanac Jonathan Paredes.

- Kao najavljeno iznenađenje, svoje umijeće u izvođenju skokova u vodu publici na Bentbaši, Rhiannan i Jonathan predstavit će u revijalnom dijelu programa. Na taj način oni će dati svoj doprinos cjelokupnom eventu i ujedno najaviti Red Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru. Sigurni smo da će slika sa Bentbaše obići svijet, te da ćemo uživati u izvedbi skokova – izjavio je organizator Dino Bajrić.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar