Efim Muratović pobjednik šahovskog turnira 'Travnik open'

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na 5. međunarodnom turniru "Travnik open 2019 BH Telecom", koji je završen u nedjelju, prvo mjesto sa šest bodova iz sedam partija osvojio je Efim Muratović iz Goražda te tako postao prvi šahist s dva naslova pobjednika travničkog turnira.

Foto: Šahovski klub Travnik

Drugo mjesto pripalo je Mostarcu Atifu Dumporu, koji je tako nakon zlata prošle, te bronce iz 2017. godine, upotpunio zbirku medalja iz Travnika, a jednak broj bodova kao Dumpor (5,5) osvojila su i dva igrača iz Tuzle Enes Trumić i Sabahudin Buljubašić.

Listu igrača s pet bodova predvodi najbolji travnički šahist Smail Dautović, kojega slijede dvojica mladih igrača, Marko Lipovčić i Leon Bojo.

Specijalne nagrade u rejting grupi 0-1999 pripale su Adinu Tatareviću, Amiru Ćehiću i domaćem predstavniku Amiru Gapi, dok su u grupi 2000-2199 najuspješniji bili Ermin Sinanović, Vahdet Patković i Predrag Barišić.

Najbolja šahistkinja bila je Jelena Tomić, najbolji kadet Sanjin Čulum, a član Šahovskog kluba Travnik van redovnih nagrada Ivan Rajić, priopćeno je iz Šahovskog kluba Travnik.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar