Danas u Makarskoj počinje kamp "Zajedno do atletske izvrsnosti"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Atletski savez Bosne i Hercegovine, u saradnji s Atletskim savezom Hrvatske, organizator je sedmodnevnog kampa "Zajedno do atletske izvrsnosti" koji danas počinje u Makarskoj.

Foto: FENA - 24sata.info

Vođa kampa je selektor bh. muške selekcije Elvir Krehmić, a održavanje ovakvog kampa podržala je Evropska atletska federacija (EAA).

- Tokom kampa naši i hrvatski treneri te još trojica trenera iz Slovenije održat će predavanja na kojima će prezentirati način rada po pojedinim disciplinama. Sve to ćemo i prezentirati na terenu, zbog čega smo, uz iskusne atletičare, dali priliku da sudjeluju i naši mlađi atletičari - najavljuje Krehmić, koji dodaje kako će na kampu sudjelovati sedam atletičara iz Hrvatske i te 16 iz BiH.

Dolazak su najavili svi najpoznatiji bh. atletičari, među kojima i Amel Tuka i Hamza Alić, dok će izostati rekorder u bacanju koplja Dejan Mileusnić, koji se nalazi na priprema u SAD-u te Mesud Pezer, koji ima privatnih obaveza.

- Pezer će, vjerovatno, ipak doći na dan-dva. Danas se okupljamo, a već sutra počinjemo s radnim dijelom kampa - kaže Krehmić.

Učesnici kampa iz ASBiH bit će: Hamza Alić, Kemal Mešić, Mediha Salkić, Nermin Štitkovac, Ajla Bašić, Amel Tuka, Abedin Mujezinović, Maid Redžić, Jelena Gajić, Sedin Heco, Faris Ibrahimpašić, Rusmir Malkočević, Almina Rašić, Maid Redžić, Hajrudin Vejzović i Gorana Tešanović, koja će biti i u ulozi predavača.

Predavač će biti i predsjednik ASBiH Goran Bošnjak, zatim Halim Jašarević, Vladimir Jakovljević, Vahida Kozić, Ilija Ristić, Branko Škof i Stanko Štuhec.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar