Edin Sinanović osvojio srebro na Evropskom kupu u kik-boksu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na Evropskom kupu u kik-boksu u Beogradu bosanskohercegovački reprezentativac Edin Sinanović osvojio je srebrenu medalju u seniorskoj konkurenciji.

Foto: PR Com

Član Kicboxing akademije "Ilidža" je u jednom od najboljih mečava na turniru u finalu poražen od domaćeg predstvnika Slobodana Mijajlovića, aktualonog svjatkog prvaka.
 
- Edin je još jednom potvrdio klasu. On je već godinama jedan od najboljih u BiH, a u Beogradu je pokazao da može parirati i evropskim i svjetskim prvacima. O Slobodanu Mijajloviću sve je poznato i riječ je o višestrukom prvaku i osvajaču brojnih turnira. Sinanović mu je cijeli meč bio ravnopravan protivnik, a u prvoj rundi preciznim 'high kickom' ga je poslao na pod. Do kraja meča ljubitelji borilačkih sportova su uživali u majstorijama dva šampiona - kazao je trener Kicboxing akademije "Ilidža" Nermin Bašović.
 
Na Evropskom kupu u kik-boksu u Beogradu učestvovalo je 400 takmičara iz 15 zemalja, a medalje za Ilidžance u omladinskim kategorijama osvojili su Arman Herceglić, Aldin Tahirović i Kerim Džaferović.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar