Prve medalje za bh. sportiste na Svjetskim igrama specijalne olimpijade

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Bosna i Hercegovina ima prvu medalju na ovogodišnjim Svjetskim igrama specijalne olimpijade koje se održavaju u Abu Dhabiju, gdje je treće mjesto i bronzanu medalju osvojila atletičarka Hiba Sultanović u utrci na 200 metara.

Arhiv / 24sata.info

Uspješan nastup bh. sportista na igrama upotpunio je stonoteniser Irfan Kulić koji je pobijedio u oba današnja nastupa te maksimalnim rezultatom sa po 3:0 u setovima dobio protivnike iz Senegala i Nigerije.
 
Vrlo zapažen nastup i odličan rezultat ostvario je plivač Zlatan Horo koji je u disciplini 50 metara kraul zauzeo odlično peto mjesto.
 
Nešto manje uspjeha u današnjim nastupima imale su fudbalerke u inkluzivnom ili "unified" fudbalu koje su poražene od reperezentacije Indije sa 5:4, iako je bh. tim do vodstva došao u 15. sekundi meča.
 
Čestitke bh. sportistima te izvršnoj direktorici Specijalne olimpijade BiH i šefici bh. misije na Svjetskim igrama specijalne olimpijade u Abu Dhabiju Kadi Delić-Selimović uputili su brojni sportisti poput Asmira Begovića, Svjetlane Kitić i mnogi drugi. 
 
U sutrašnjim nastupima bh. sportiste očekuju nastupi u atletici na 200 metara, fudbalerke nastavljaju borbu za mjesta koja bi mogla donijeti medalje, a za medalju će sutra igrati i stonoteniseri.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar