Mesud Pezer i Jasmina Merdić najbolji sportisti ZDK za 2018. godinu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Atletičar Mesud Pezer (Atletski klub Zenica) i Jasmina Merdić (Klub borilačkih sportova Titanium iz Usore), najbolji su sportisti Zeničko-dobojskog kantona za 2018. godinu u izboru NIPD „Naša riječ“ iz Zenice i Sportskog saveza tog kantona.

Mesud Pezer / 24sata.info

Pezer, koji je u petak osvojio šesto mjesto na Evropskom dvoranskom prvenstvu u škotskom Glasgowu, nalazi se na odmoru u Turskoj pa je umjesto njega priznanje primio njegov PR menadžer Adnan Šećerović. Najbolji sportski kolektiv je Atletski klub Zenica.

Najbolji sportisti juniori su Mehmed Đulić (Klub borilačkih sportova Borac iz Jelaha) i Nirmana Brkić (Centar borilačkih sportova Tešanj), dok je najbolji sportski kolektiv Streljački klub Tešanj. 

Za najbolje u invalidskom sportu proglašeni su Edin Đono Odbojkaški klub invalida Fantomi Sarajevo i Zerina Skomorac iz Streljačkog kluba osoba s invaliditetom SKOSI Zenica, a najbolji sportski kolektiv u invalidskom sportu je Klub sjedeće odbojke Zenica 92.

Nagrade za životno djelo dobili su Nadir Koredžija iz Zenice, Vehbija Begić iz Kaknja i Mijo Mišo Bogdan iz Breze. Specijalni gost ovogodišnje promocije najboljih sportista ZDK bio je zenički alpinista Edin Durmo.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar