Mladost ovog vikenda domaćin Pojedinačnog stonoteniskog prvenstva BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Stonoteniski klub Mladost iz Zenice ovog će vikenda biti domaćin Pojedinačnog prvenstva Bosne i Hercegovine za seniore i seniorke, na kojem će član tog kluba i bh. reprezenttaivac Edin Konjić braniti naslov prvaka u konkurenciji seniora.

Foto: FENA

Prvenstvo će se igrati na osam stolova u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“, a u subotu će takmičenje početi u 10:00. U nedjelju će takmičenje početi u 9:00 sati.
 
- Takmičenje je za seniore, što znači da se mogu prijaviti i takmičari svih uzrasta. Očekujemo da će biti prijavljenih i kadeta - kazao je na današnjoj pres-konferenciji predsjednik Mladosti Mustafa Dizdarević, koji je najavio kako će se takmičenje održati u pet kategorija: pojedinačno, u dublovima i miks dublovima.
 
On je podvukao kako zenički prvoligaš, zahvaljujući Gradu Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu te sponzorima, svake godine organizira po jedno veliko takmičenje. Prošle su godine bili domaćini Balkanskog prvenstva za mlade.
 
- Zvanično su prijave danas do dva sata (14 sati), kada ćemo i znati koliko će tačno biti učesnika. Očekujemo, kao i ranijih godina, do to bude između 80 i 100 takmičara i takmičarki- kazao je Mirza Dizdarević, prvotimac Mladosti.
 
On je najavio da će se igrati na ispadanje, ali će 16 prvoplasiranih s rang-liste u konkurenciji seniora automatski ući među 32 igrača koji će razigravati u završnici.   
 
- Naš je cilj da dobre igre iz Premijer lige BiH, u kojoj smo drugi, prebacimo i na ovo takmičenje. Nadamo se da ćemo ostvariti dobre rezultate i osvojiti koju medalju - kaže prvotimac Mladosti Kenan Zahirović, koji je prošle godine osvojio bronzanu medalju u dublu s klupskim kolegom Konjićem.
 
Konjić je prošle godine bio i vicepravak u miks dublu s Eminom Hadžiahmetović iz sarajevskog Spida.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar