Baković izabran za v.d. selektora odbojkaša BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Edin Baković je imenovan za vršioca dužnosti selektora muške seniorske odbojkaške reprezentacije BiH na period od šest mjeseci, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Odbojkaškog saveza BiH održanoj u Sarajevu.

Foto: 24sata.info

Jedan od najkvalitetnihih trenera sa ovih prostora Baković radi kao trener u karatskom klubu El Džaiš. Po dolasku u Katar radio je u svim uzrasnim kategodijama El Džaiša, dok je dva puta osvajao trofej pobjednika Kupa Katara. U igračkoj karijeri upisao je 86 nastupa za reprezentaciju Hrvatske i 60 za reprezentacije BiH.

Iz OS BiH je saopšteno da je za direktora muške seniorske reprezentacije imenovan je Edin Glogić. Upravni odbor razriješio je sve selektore dužnosti, a osim Bakovića imenovan je selektor ženske kadetske reprezentacije BiH,  koju će prevoditi  Zoran Vidaković.

Nakon što je Amila Obradović na lični zahtjev razriješena sa pozicije generalnog sekretara, Upravni odbor OS BiH je imenovao Lejlu Zonić koja će narednih šest mjeseci biti vršilac dužnosti generalnog sekretara, sa mogućnošću produženja saradnje.

(NN)

Pošaljite Facebook komentar