Na stazama ski centra Adria Ski održana međunarodna fis utrka u veleslalomu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U organizaciji Skijaškog kluba Nordis iz Splita i Hrvatskog skijaškog saveza, u srijedu je na stazama ski centra Adria Ski na Kupresu održana Međunarodna fis utrka "Adria ski kup 2019" te "Nordic Cup 2019".

Foto: FENA

Kako su za Fenu kazali organizatori, prvog dana natjecanja vožene su po dvije vožnje muškog i ženskog veleslaloma, dok će u četvrtak skijašice i skijaši odraditi po jedan FIS slalom.

U kategoriji Adria ski kup 2019 u ženskoj konkurenciji pobijedila je Šejla Merdanović iz BiH. Drugo mjesto osvojila je Esma Alić također iz BiH, a treće Ursida Maria Pia iz Bugarske.

U istoj kategoriji u muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Filip Krota iz Hrvatske, drugo Jan Rechtenberg iz Češke, a treće Christian Pavelka iz Slovačke.

U kategoriji Nordic Cup 2019 održano je samo natjecanje u muškoj konkurenciji, a najbrže vrijeme imao je Emir Lokmić iz BiH, drugi je bio Kosik Tomas iz Slovačke, a treći Filip Krota iz Hrvatske.

Na natjecanje je prijavljeno oko 50 skijaša iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, Češke, Slovačke, Bugarske i Novog Zelanda.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar