Ivan Klepić i Ivona Ćavar najbolji mostarski sportaši

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Članovi Sveučilišnog karate kluba Neretva Ivan Klepić i Ivona Ćavar proglašeni su najboljim mostarskim sportašem i sportašicom u 2018. godini.

Foto: FENA

Ivona Ćavar aktualna je prvakinja BiH i osvajačica brončane medalje na Europskom karate prvenstvu. Ivan Klepić osvojio je zlato na Europskom prvenstvu u kategoriji preko 84 kilograma.
 
Najboljim muškim sportskim kolektivom u protekloj godini proglašeni su nogometaši Zrinjskog, a priznanje za najbolji ženski kolektiv dobio je Stolnoteniski klub HT Eronet.
 
Priznanja su dobili i Lana Čović Stanić (Judo klub Hercegovac) u konkurenciji mlađih kadetkinja, Hrvoje Knezović (Judo klub Neretva) u konkurenciji mlađih kadeta, Ivan Jozeljić (Judo klub Borsa) u konkurenciji kadeta, Lana Pudar (Klub vodenih sportova Orka) u konkurenciji kadetkinja.
 
Najbolja juniorka je Teodora Stanković (Klub vodenih sportova Orka), a najbolji junior Kerim Sadiković (Klub vodenih sportova Orka).
 
Juniori HŠK Zrinjski dobili su priznanje za najuspješniju mladu mušku ekipu, dok je u istoj kategoriji u ženskoj konkurenciji priznanje dobila kadetska ekipa Hrvatskog rukometnog kluba Katarina.
 
Za najuspješnijeg trenera proglašen je Miroslav Klepić (SKK Neretva), a najuspješniji sportski radnik je Željko Zadro (Judo klub Borsa).
 
Nagradu za životno djelo posthumno je dobio dugogodišnji predsjednik Sportskog saveza Hasan Šišić. Ista priznanja dodijeljena su i dugogodišnjem karate treneru Suadu Ćupini, nekadašnjoj rukometašici i djelatnici Sportskog saveza Mostara Zdenki Prskalo, te Mihajlu Huđecu i Smiljanu Matanoviću.
 
Posebna priznanja sportašima za ostvarene iznimne sportske rezultate u 2018. godini dodijeljena su Jasminu Kavazoviću, Emilu Markiću i Veliji Pirić, te sportskim kolektivima Stolnoteniskom klubu Mostar, HKK Zrinjski, FC Mostar SG Staklorad, ŽNK Emina, Karate klubu Mostar, Boćarskom klubu Ante Rozić, Plesnom studiju Mo-Stars te baletu Arabesque Mostar.
 
Svečanoj dodjeli nagrada nazočio je i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, koji je čestitao mostarskim sportašicama i sportašima na uloženom trudu i postignutim rezultatima.
 
"Osobno i uime Vlade HNŽ-a, čestitam nagrađenim športašima, športskim djelatnicima i timovima. Neka vam ovaj izbor bude poticaj za daljnju izvrsnost i postizanje još boljih športskih rezultata, te neka bude poticaj i izazov i svim ostalim športašima, kako onima koji se natječu tako i onima koji se rekreativno bave športom", poručio je Herceg.
 
 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar