Lejla Tanović otvara sezonu etapnom utrkom u Španiji

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Desetorostruka državna prvakinja i trostruka balkanska MTB prvakinja Lejla Tanović sezonu započinje u Španiji na etapnoj utrci UCI S2 Costa Blanca.

Foto: 24sata.info

Takmičarka profesionalnog Brujula Bike Racing Teama nastupit će u paru sa španskom vozačicom Rocio Del Alba Garcia Martinez, koja nastupa za profesionalni BH Templo tim.

Utrka se vozi u četri etape dužine od oko šezdeset kilometara dnevno po zahtjevnim tehničkim terenima, dok takmičari u parovima tokom utrke ne smiju biti udaljeni više od dvije minute.

Pošto je riječ o UCI utrci takmičari se bore za bodove kojima ostvaruju olimpijsku normu i napreduju na svjetskoj rang listi.

- Vožnja u paru je sasvim novo iskustvo za Lejlu međutim očekujemo veoma dobru saradnju sa španskom takmičarkom i vjerujem da mogu pomagati jedna drugoj tokom četri dana utrkivanja. Iako Lejla nikada do sada nije startala sezonu ovako rano, ova utrka će biti veoma dobra priprema i trening za najbitnije utrke koje nas očekuju tokom ove sezone - rekao je selektor reprezentacije BiH Amar Njemčević.

Nakon etapne utrke Tanović će nastaviti sa zimskim trening kampom, dok je naredna utrka za bh. takmičarku HC kategorija krajem februara u španskom Banyolesu.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar