Ajdin Ćehić najbolji sportista Unsko-sanskog kantona u 2018. godini

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ajdin Ćehić iz Karate kluba "Bihać“ najbolji je sportista Unsko-sanskog kantona (USK) u 2018. godini. Priznanje na manifestaciji "Izbor sportiste godine“ u Bosanskoj Krupi zaslužio je osvojenim prvim mjestom na Evropskom kupu u austrijskom Bregenzu.

Foto: FENA

- Na tom takmičenju sam bio u najbolji u konkurenciji karatista do 21 godine, odnosno u borbama kategorije do 84 kilograma. U protekloj godini je bilo još nekoliko odličnih rezultata, a nadam se da ću u budućnosti biti još uspješniji. Ova nagrada je sigurno najbolji motiv - rekao je Ćehić.

Najbolja sportašica je Džana Kovačević iz Judo kluba "Una“, koja je osvojila srebreno i bronzano odličje na seniorskim državnim prvenstvima. Ženski rukometni klub "Krajina“ i Stonoteniski klub "Stens 73“ iz Cazina najuspješniji su kolektivi. Cazinske rukometašice su jesenje prvakinje Prve federalne lige, dok su stonoteniseri trenutno petoplasirana ekipa Premijer lige BiH.

Juniorsku konkurenciju nadmašili su Muhamed Džinović iz Taekwondo kluba "Bosna“ iz Cazina, Ema Nadarević iz Karate kluba "Regeneracija“ Velika Kladuša i Ema Selman iz Karate kluba "Jion“ Bihać. Najbolji kadeti u 2018. godini bili su Arnel Bulić iz bihaćkog Kluba borilačkih sportova "Zino“ i Hana Piralić, članica Judo kluba "Una“.

- Uvijek može bolje, ali s obzirom na situaciju i uslove za rad moramo biti zadovoljni rezultatima. Unazad nekoliko godina radimo na poboljšanju sportske infrastrukture i uslova za napredak. Ne ide to ni brzo, ni lako, ali smo napravili određeni iskorak, pa se nadamo da ćemo imati sve bolje rezultate - istakao je predsjednik Sportskog saveza USK Emir Dautović.

Trener godine je Senad Ćatić iz Kluba borilačkih sportova "Zino“, dok se među sportskim radnicima posebno istakao Fikret Bečić iz Judo kluba "Una“.

Najbolji sportisti u konkurenciji ratnih vojnih invalida i invalidnih lica bili su Ramo Lipović i Azra Dedić.

Priznanja za najuspješnije ekipe otišle su malonogometašima i streljačkog sekciji“ SSRI Cazin“.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar