Akademija Futsal Mostar SG bez konkurencije u Hercegovini

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Akademija Futsal Mostar SG svoja vrata za sve polaznike otvorila je 20. juna 2018. godine i već sada može se reći da je to odličan potez čelnika šampiona naše zemlje.

Foto: 24sata.info

Naime, za šest mjeseci rada Akademija broji više od 100 članova, koji su najprijatnije iznenađenje DFA lige, koja se na području Hercegovine igra pod okriljem NFSBiH. U obje takmičarske kategorije dječaci Mostar SG-a su lideri na tabeli, a Isak Pintul i Arman Rebac bili su najbolji igrači prošlog kola u svojim kategorijama.

Velike zasluge za uspjehe svakako pripadaju trenerima Dževadu Habibiji, Adnanu Pintulu, Elviru Salčinu, Benjaminu Šikalu i Nedžadu Serdareviću.

- Komplimenti koje dobijamo dodatni su motiv za bavljenje ovim poslom i dalje uspjehe. Ispravan rad i kvalitetna selekcija danas nam donose i dobre rezultate - kaže trener Adnan Pintul.

Elvir Salčin je pohvalio doprinos čelnih ljudi kluba, kao i roditelja dječaka, koji su trenerima olakšali posao. Akademija ima veliku podršku Upravnog odbora, prije svih predsjednika Amela Bajgorića i direktora Mirsada Fazlinovića, koji su mališanima omogućili idealne uslove rada.

Podsjetimo, ovo je prva otvorena Akademija futsala u Mostaru, a svojim šarolikim programima za sve uzraste djece postala je omiljena u gradu na Neretvi.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar