Zadnja sezona za Lindsey Vonn

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Slavna američka alpska skijašica Lindsey Vonn u intervjuu za NBC Sports potvrdila je da će na kraju sezone 2018./19. okončati takmičarsku karijeru.

Arhiv / 24sata.info

U novoj sezoni će pokušati oboriti rekord legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka, koji je pobijedio na 86 takmičenja za Svjetski kup, dok je Vonn do sada zabilježila 82 pobjede. 
 
- U tom slučaju bih ostvarila svoje velike snove, ali ako ne uspijem, ipak je moja karijera veoma uspješna - kazala je Vonn.
 
Trideset četverogodišnja Amerikanaka osvojila je četiri velika Kristalna globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu u sezonama 2007./08., 2008./09., 2009./10. i 2011./12. te tri olimpijske medalje - u kanadskom Vancouveru 2010. osvojila je zlato u spustu, a u superveleslalomu bronzu, kao i na ovogodišnjim Igama u južnokorejskom Pyeongchangu. U novoj sezoni će nastupiti samo u spustu i superveleslalomu.
 
Vonn je najuspješnija alpska skijašica u Svjetskom kupu. Iza nje su Austrijanka Annemarie Moser-Pröll sa 62, te Švicarka Vreni Schneider sa 55 pobjeda.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar