Dizdarević zauzeo 11. mjesto na Omladinskim olimpijskim igrama u Buenos Airesu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na Trećim omladinskim olimpijskim igrama - YOG u Buenos Airesu dosad je nastupilo troje od ukupno šest bosanskohercegovačkih mladih sportista.

Foto: Fena

Strijelac Amar Dizdarević nastupio je u dvije discipline. U gađanju zračnom  puškom - 10 metara osvojio je 18. mjesto s pogođenih 608,6 krugova, dok je u drugom nastupu bio bolji zauzevši 11. mjesto u mješovitom timu s reprezentativkom Srbije Mirjanom Malić.

U plivanju su dosad nastupili Fatih Tahirović i Emina Pašukan. U disciplini 50 metara delfin Tahirović je u ukupnom poretku zauzeo 32. mjesto u konkurenciji  50 takmičara. Pašukan je u disciplini 50 metara prsno bila 28., dok se na duplo dužoj dionici plasirala na 38. mjesto u konkurenciji 46 učesnica.

Svoje nastupe u narednim danima u atletici očekuju  Jovan Rosić i Aleksandra Roljić u utrkama na 800 metara, te plivačice Emina Pašukan i Tina Tadić u disciplini 200 metara prsno.

Nakon pet takmičarskih dana najuspješniji su mladi sportisti Rusije sa 16 zlatnih, tri srebrene i dvije bronzane medalje.

Na Igrama, koje se završavaju 18. oktobra, učestvuje više od 4.000 mladih sportista od 15 do 18 godina u 32 sporta.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar