Balet Mostar Arabesque s uspjehom se vratila s Dance World Cup-a

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Mostarska djeca iz Balet Mostar Arabesque vratili su se s odličnim rezultatima koje su ostvarili na plesnom natjecanju Dance World Cup 2018., koje se održavalo od 22. do 30. lipnja u španjolskom primorskom gradu Sidges.

Foto: 24sata.info

Tridesetoro djece u dobi od 5 do 15 godina se natjecalo u različitim kategorijama klasičnog baleta, nacionalnog, modernog i suvremenog plesa. Balet Mostar Arabesque izborio je plasman u finale DWC-a sa 4 grupne koreografije, jedan trio, dvije duo i pet solo koreografija.
 
 - Prošle godine smo prvi put sudjelovali u finalu na DWC-u sa 12-oro djece i rekla sam da ćemo sljedeće godine pauzirati ili otići sa dvije balerine. Međutim, iako i ove godine nemamo ozbiljniju podršku države, imamo djecu podržanu najprije od svojih roditelja, koja žele svijetu da pokažu to što su naučila - izjavila je Arleta Ćehić, direktorica Balet Mostar Arabesque.
 
 Dodala je kako je ponosna rezultatima, posebno jer su u uzlaznoj putanji.
 
 - Sve i da nećemo, moramo biti zadovoljni uzlaznom linijom našeg dijagrama, jer mi smo nažalost siromašna zemlja po pitanju ulaganja u kulturu i umjetnost, i tek kad iziđete u svijet opet osvježite znanje o ulaganju drugih zemalja u njihovu djecu - kazala je Čehić.
 
 Baletska škola Arabesque djeluje već 13 godina u Mostaru.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar