Larisi Cerić 2. mjesto na SP-u u najatraktivnijoj judo open kategoriji

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Larisa Cerić nastavlja pisati historiju bosanskohercegovačkog sporta. Ovog vikenda u marokanskom gradu Marakešu održano je Svjetsko prvenstvo Open kategorije, najprestižnije kategorije u judo sportu, a naša Larisa je osvojila 2. mjesto, odnosno srebrnu medalju.

Foto: 24sata.info

Bh. sportistkinja napravila je nevjerovatan podvig i ostvarila najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu u olimpijskim individualnim sportovima.
 
Larisa je u prvom kolu bila slobodna, a u drugom je savladala Snyman Unele - Južna Afrika. Treće kolo je prošla pobjedom nad Aguilar Ellannis - Kuba, te je u polufinalnom meču bila bolja od Sevelkouls Tessie - Holandija. Finalni meč je izgubila od prve nositeljice svjetske ranking liste Asahine Sarah iz Japana, koja je od Larise teža 50 kilograma.
 
Predsjednik JSBIH i trener Larise Cerić prof. dr. Branislav Crnogorac i generalni sekretar JSBIH Arijana Jaha ranije su u medijima najavljivali možda i najuspješniju sezonu naših reprezentativaca, što se na kraju i pokazalo istinitim Larisinim osvajanjem srebrene medalje, čime je judo sport potvrdio epitet najuspješnijeg olimpijskog sporta u BIH, poručuju iz Judo saveza.
 
Podsjetimo da Larisa ima sedam evropskih medalja i jednu zlatnu svjetsku juniorsku medalju.

 

(24sata.info / Klix)

Pošaljite Facebook komentar