Larisa Cerić na startu EP-a u Varšavi protiv hrvatske takmičarke

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kvalifikacionim borbama u devet kategorija, sutra u Varšavi počinje Evropsko seniorske prvenstvo u judou.

Arhiv / 24sata.info

U konkurenciji više od 400 najboljih evropskih judaša i judašica iz 42 zemlje boje Bosne i Hercegovine će u naredna tri dana braniti pet takmičara.
 
Selektor Branislav Crnogorac u Poljsku je poveo Petra Zadru (u kategoriji do 66 kg), Branislava Bogadnića (do 100 kg) i Haruna Sadikovića (više od 100 kg), te Aleksandru Samardžić (do 70 kg) i Larisu Cerić (više od 78 kg).
 
Najviše se očekuje od naše najbolje judašice Larise Cerić, koja je ove sezone ostvarila vrhunske rezultate na Gran Prix turnirima u Antalyji i Düsseldorfu na kojim je osvojila drugo i peto mjesto, te drugo mjesto na Grand slam turniru u Bakuu.
 
Pred put za Varšavu Larisa Cerić je kazala da je izuzetno zadovoljna nastupima u ovoj sezoni.
 
"Nadam se da ću nastaviti kontinuitet dobrih rezultata. Moja forma je u usponu. Očekuje me nastup na evropskom prvenstvu u Poljskoj. Spremna sam i očekujem dobar rezultat. Želim medalju, ali to neće zavisiti samo od mene", kazala je Cerić, koja će na borilište izaći 22. aprila.
 
Nakon današnjeg žrijebanja Cerić je saznala protivnice u elimnacijama u najtežoj ženskoj kategoriji. Prva protivnica 25-godišnje Travničanke, članice Judo kluba Nippon iz Sarajeva, biće Hrvatica Ivana Marinić. Ukoliko prođe prvu prepreku u 2. kolu je očekuju Bjeloruskinja Marina Sluckaja, Ruskinja Ksenija Čibisova ili Njemica Kristin Buessow.
 
U kategoriji do 78 kg prijavljeno je 17 takmičarki, a prva favoritkinja je olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira Francuskinja Emilie Andeol.

 

(FENA)Pošaljite Facebook komentar