Prva zlatna medalja za BiH na Zimskim olimpijskim igrama!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Prvu zlatnu medalju za sportiste Specijalne olimpijade BIH na Zimskim olimpijskim igrama danas je osvojio Andrija Radoš u alpskom skijanju u disciplini SUPER G.

Foto: 24sata.info

Andrija Radoš je sa rezultatom 1:14,49 pobijedio ispred Dušana Stefanova iz Srbije i Robinsona Kyla iz USA. 
 
Andrija Radoš kojem su ovo prve olimpijske igre sa ponosom je rekao: "Ovo je moj najsretniji trenutak u životu.  Kad sam završio trku, nisam vjerovao da je zlato moje. Hvala mom treneru Rusku, sa kojim sam  zadnja tri mjeseca radio na Vlašiću. Hvala selektoru Ognjenu koji mi je ovdje unio samopouzdanje. Svi govore o nekim Amerikancima, a meni Ogi kaže „Ti si najbolji“. Tako je i bilo. U BiH se vraćam sa zlatom, ali želim medalju i u veleslalomu. Nisam još ovdje sve završio. "
 
Selektor Ognjen Glamočanin jesa puno emocija rekao: "U preliminarnim trkama vidjelo se da je Andrija spreman. Ali mi imamo specifična pravila i moramo voditi računa o svemu. Andrija je poslušao  moje savjete, jer već dva dana ovdje pada kiša i svaka greška mogla je biti kobna. Zato smo  se prilagodili uvjetima staze. Andrija ima zlato oko vrata. Nadam se da je ovo samo početak naših osvajanja medalja.  Prva medalja pa prvo zlato.  Dala nam je još veće samopouzdanje. "
 
Tanja Glavočević koja je danas također nastupila u Super G, zauzela je odlično IV mjesto. 
 
Takmičenje se sutra nastavlja preliminarnim trkama u veleslalomu gdje će nastupiti  Edna Šunjić, Merima Osmanović, Tanja Glavočević, Harun Tanović, Spomenko  Martinović i  Andrija Radoš.
 
Prema Programu takmičenja sutra naši takmičari nastupaju u kvalifikacionim trkama u nordijskom trčanju  u disciplini 1000 m, i to  Hiba Sultanović,  Selmedina  Berišaj, Sanela Ćorović, Kristina Klačar, Edita   Berišaj,  Njegoš Mihailović, Nemanja Šević, Radenko Savanović i Josip Adzaip.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar