Lejla Tanović potpisala za grčki SMF

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Lejla Tanović (22), najbolja biciklistkinja iz BiH predstojeću sezonu nastupat će za UCI tim SMF iz Grčke.

Lejla Tanović / 24sata.info

Sedmerostruka šampionka BiH i prvakinja Balkana u elit kategoriji je protekle dvije sezone vozila za Salcano tim iz Turske, a angažman u novom klubu su joj donijeli dobri rezultati u prošloj sezoni u kojoj je završila kao 72. biciklistkinja na UCI listi.
 
„Plan za narednu sezonu je da se Lejla plasira među prvih 60 na svijetu odnosno UCI listi kao i nastup na utrkama Svjetskog kupa u čemu će nam pomoći ugovor sa grčkim timom SMF”, kazao je trener Amar Njemčević.
 
Kalendarski dolazeća sezona će biti najteža za bh. biciklistkinju kao i sa najvećim brojem utrka do sada, svaki osvojeni UCI bod će značiti korak bliže prema normi za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.
 
„Veoma sam sretna zbog potpisivanja novog ugovora sa UCI timom SMF. Iako nas očekuje veoma težak raspored utrka radujem se novim izazovima i zasiguno da mogu ostvariti zacrtane ciljeve te skupiti vrijedne bodove koji će mi pomoći za ostvarivanje norme Olimpijskih igara u Tokiju. Amar će u novom SMF timu obavljati dužnost trenera što je pokazatelj naše kvalitete ali će nam sigurno pomoći i za još veći napedak“, rekla Tanović.

 

(24sata.info / NN)Pošaljite Facebook komentar