Odigrao meč života protiv Francuza, a navijači Juventusa tjeraju ga iz kluba

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Juventus je ovoga ljeta uložio oko 100 miliona eura u dvojicu stopera.

Foto: AFP

Za bivšeg Ajaxovog kapitena Matthijsa De Ligta znaju baš svi, plaćen je 85,5 miliona eura, a preostali novac (oko 18 miliona eura) talijanski prvak uložio je u 21-godišnjeg Turčina Meriha Demirala.

Po hijerarhiji on je četvrti stoper iza Giorgija Chiellinija, Leonarda Bonuccija i spomenutog De Ligta, međutim, nakon teške povrede ligamenata kapitena Chiellinija, i Demiral bi trebao dobivati više šanse, piše Index.hr.

Zasad ima 90 odigranih minuta za klub u kojem se tek mora dokazati, što nije slučaj i u reprezentaciji gdje je nezamjenjiv.

Stara dama ga je dovela iz Sassuola gdje mu je trebalo tek šest mjeseci da pokaže što zna, a nakon što je potpisao za Bianconere, ponude za njega stizale su i dalje pa je tako Cholo Simeone nudio 25 miliona eura.

Talijani su ga htjeli zadržati pod svaku cijenu.

Da u njemu ima materijala za vrhunski nogomet, pokazao je u remiju kod Francuske (1:1).

Dobio je sve duele, imao 82 posto tačnosti dodavanja. Devet je puta čistio opasne situacije ispred svog gola, uputio je šest dugih tačnih lopti i dvaput je presjekao napad svjetskih prvaka.

Unatoč fantastičnoj utakmici, neki Juventusovi navijači traže njegovo tjeranje iz kluba jer je Demiral, sa saigračima iz reprezentacije, nakon 1:0 pobjede protiv Albanije u Istanbulu izrazio potporu turskoj ofenzivi protiv Kurda u Siriji.

Na Twitteru već postoji hashtag #demiralout i sada se navijači prepiru. Turci se pitaju "gdje je pravda" jer Demiral nije prvi nogometaš koji je salutirao na terenu.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar