Završena akcija čišćenja stadiona Asim Ferhatović Hase

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predvođeni načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem volonteri iz Osnovne škole "Nafija Sarajlić" i Druge gimnazije, članovi Općinskog i mjesnih štabova civilne zaštite, nekoliko mjesnih zajednica Centra, predstavnici uprave i omladinskog pogona FK Sarajevo, kao i uposlenici KJKP "Park" danas su učestvovali u akciji čišćenja i uređenja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu.

Foto: 24sata.info

Povod eko akcije u organizaciji Općine Centar i Centra za sport i rekreaciju je otvorenje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) u februaru naredne godine koje je planirano na tom stadionu.

Načelnik Ajnadžić je kazao da su uređenje i modernizacija stadiona Koševo započeli mnogo prije i da današnja ekološka akcija predstavlja nastavak aktivnosti Općine na pripremi tog stadiona za svečano otvorenje EYOF-a i odigravanje međunarodnih utakmica, saopćeno je iz Općine Centar.

Općina je u uređenje i modernizaciju stadiona do sada zajedno sa Vladom KS uložila oko 1.100.000 KM, obnovljena je rasvjeta, opremljena soba za centralno upravljanje sistemom sigurnosti, postavljen novi rezultatski semafor, a još je preostalo testiranje obnovljenog plamenika u kojem će ponovo gorjeti olimpijski plamen.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar