Dinamo uveo revolucionarnu metodu borbe protiv huliganstva

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dinamo će protiv Spartaka iz Trnave na Maksimiru morati zatvoriti Sjever, mora platiti i novčanu kaznu, ali su "Modri" nedavno na sudu dobili parnicu u kojoj su tužili navijače.

Foto: 24sata.info

Naime, Županijski sud u Zagrebu pravomoćno je presudio da četvorica navijača Dinama moraju platiti odštetu klubu! Razlog se krije u tome što je nakon utakmice između Dinama i Šerifa 2012. godine modri klub morao platiti kaznu od 30.000 eura zbog baklji, ali su potom maksimirski čelnici tužili četvoricu navijača, a Županijski sud je presudio da moraju platiti Dinamu skoro 13.500 hiljada eura odštete!

Nova je to metoda u borbi protiv huliganstva, a koja se u Dinamu spominjala već neko vrijeme, odnosno, zagrebački klub će i u budućnosti od izravnih krivaca sudskim putem tražiti naknadu štete. Tako je, eto, prvi put sudski utvrđena odgovornost pojedinaca za bacanje baklji te će oni morati učestvovati u kazni koju je Dinamo već platio Evropskoj nogometnoj federaciji.

Ono što je bitno u cijeloj priči jeste činjenica da bilo koji klub može tužiti navijače za naknadu štete. Doduše, samo ako su oni osuđeni pravomoćnom presudom zbog kažnjivog djela, tek onda se može krenuti u regresni zahtjev za naknadom štete.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar