U prodaji 1.573 ulaznica za navijače FK Sarajevo, klub objavio upute za gradski derbi

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Fudbalski klub Sarajevo dobio je za svoje navijače 1573 ulaznice za derbi susret 5. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara na Grbavici.

Arhiv / 24sata.info

Navijači ovog kluba bit će smješteni na sjevernu tribinu - sektori B5 i B6.

Ulaznice po cijeni od 10 KM za navijače Sarajeva moći će se kupiti isključivo u Fan shopu FK Sarajevo, u ulici Maršala Tita 38b u utorak i srijedu.

Kako je pojašnjeno iz kluba, ulaznice će biti moguće kupiti samo uz pokaz lične karte, po sistemu jedan navijač - jedna ulaznica.

Navijači Sarajeva neće biti u mogućnosti kupiti ulaznice ispred stadiona Grbavica na dan utakmice.  

Susret je na rasporedu u srijedu od 20 sati i 15 minuta.

Predviđeno je da okupljanje navijača FK Sarajevo bude na Mostu Suade i Olge u 16.30 a polazak na utakmicu u 17.15. Ulazak na stadion za navijače FK Sarajevo bit će moguć u periodu između 18 i 19 sati nakon čega se kapije za sektore B5 i B6 zatvaraju.

S obzirom da se radi o derbi utakmici i da se očekuje ispunjen stadion, policijske kontrole za ovu utakmicu bit će dodatno pojačane a navijačima koji budu pod dejstvom alkohola ili narkotika neće biti omogućen ulazak na stadion. Stadion Grbavica nalazi se pod videonadzorom pa će tako svi eventualni izgrednici biti identifikovani i sankcionisani od strane pripadnika MUP-a KS, saopćeno je iz FK Sarajevo.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar