VIDEO: Hrvatski navijači šili najveću zastavu u Rusiji

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Grupa hrvatskih navijača iz Crikvenice i Bribira priredila je spektakl nakon što je u centru ruskog grada Nižnji Novgorod šila najveću navijačku zastavu uoči večerašnje utakmice osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva između "Vatrenih" i Danske, piše agencija Hina.

Foto: Screenshot

U tome im je pomogla ruska krojačica Ljuba koju su angažirali kako bi zašili dijelove zastave.

"Pronašli smo je na ruskom Njuškalu“, kazali su sa smiješkom, a potom otkrili detalje cijele akcije.

"Nije bilo lako pronaći krojačicu, u tome nam je pomogla jedna djevojka iz Crikvenice koja je porijeklom iz Novgoroda. Ona je pronašla Ljubu.“

Ljuba je u početku mislila kako se radi o maloj zastavici, ali ostala je iznenađena kada je shvatila koliko je zastava velika.

Navijači su zastavu, koja je u originalu dugačka 96 metara i široka 10, metara zbog problema sa transportom morali skratiti na tri dijela uoči utakmice grupne faze sa Argentinom, ali su tada najavili kako će je sastaviti kada se Hrvatska plasira u osminu finala.

Struju su pozajmili iz obližnjeg kafića i Ljuba je prionula na posao uz veliku medijsku pažnju. Sve su snimale brojne TV kuće i fotoreporteri.

Ostao je još jedan dio zastave koji će navijači iz Crikvenice i Bribira zašiti u Moskvi ako se "Vatreni" plasiraju u polufinale

"Bilo bi sjajno ponovo je sastaviti i razviti na moskovskom Crvenom trgu", kažu za Hinu.(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar