FIFA kaznila Hrvatski nogometni savez s 13.000 švicarskih franaka

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 13.000 švicarskih franaka zbog nekoliko incidenata hrvatskih navijača za vrijeme utakmice protiv Argentine.

arhiv / 24sata.info

FIFA je kaznila HNS zbog sudjelovanja hrvatskih navijača u tučnjavi, te zbog bacanja predmeta na teren. Osim novčane kazne HNS je dobio i upozorenje pa bi novi incidenti sasvim sigurno donijeli i veću kaznu, javila je Hina.
 
FIFA je još ranije kaznila Argentinski nogometni savez sa 90.000 eura zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača na dvoboju s Hrvatskom. Argentinci su bacali petarde, upućivali homofobne poruke, a na stadionu su i napali grupu hrvatskih navijača, dok je Savez kažnjen i zbog nepojavljivanja igrača pred novinarima.
 
Međunarodni nogometni savez je odredio i novčanu kaznu od 10.000 švicarskih franaka švicarskim nogometašima Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Srbijom, dok je kapiten Švicaraca Stefan Lichtsteiner dobio kaznu od 5.000 franaka.
 
Xhaka i Shaqiri su kažnjeni zbog pokazivanja albanskog dvoglavog orla tokom proslave golova. Svi oni će moći nastupiti na sljedećoj utakmici s Kostarikom, iako su neki mediji otkrivali da će dobiti barem dvije utakmice neigranja.
 
Također, FIFA je kaznila i Srpski nogometni savez s 54.000 švicarskih franaka "zbog neprimjerenih transparenata i poruka" njihovih navijača, dok su predsjednik saveza Slaviša Kokeza i selektor Mladen Krstajić dobili po 5 hiljada franaka kazne zbog komenatara na suđenje.

 

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar