VIDEO: Kamera ulovila Atleticovog navijača-ubicu kako vitla nožem

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nedavno je uoči utakmice Kupa Kralja između Atletica i Seville ispred stadiona Wanda Metropolitano ubijen 22-godišnji navijač madridske momčadi. Ubistvo je počinio Ignacio Racionero, koji iza sebe već ima tri ubistva.

Foto: Screenshot

Njega je policija iste noći uhapsila i trenutno u zatvoru čeka suđenje.

Španska Marca došla je do snimke sigurnosne kamere na lokalu stadiona, gdje se napad i dogodio. Vidi se kako Racionero drži nož u ruci te napada trojicu navijača Atletica, nakon čega su napadnuti navijači uspjeli pobjeći, ali je jedan podlegao povredama, prenosi Index.

POGLEDAJTE VIDEO

Racionero je još otprije poznat španskoj policiji. Iza njega su pokušaji ubistva i ubistva, rad s drogom, pljačke, a pripada nacističkom pokretu Atleticovih navijača, koji je potjeran s tribine zbog svojih agresivnih stavova i čestih problema koje su izazivali.Također, on je  zbog ranijih zločina bio u zatvoru deset godina, a poznat je i po tome što je prije 13 godina zajedno s ostalim huliganima iz skupine ušao na trening Atletica i prijetio igračima i stručnom stožeru u odijelu s crveno-bijelom fantomkom na glavi.(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar