FOTO: Čović uz Plenkovića, Kolinda sa suprugom na utakmici Hrvatska - Srbija

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Navijači iz cijele Hrvatske do vrha su napunili dvoranu, a sudeći po transparentima jednak je broj bio onih iz Bosne i Hercegovine.

Foto: 24sata.info

Sjajno je bilo u Spaladium Areni gdje su hrvatski rukometaši savladali vrlo uvjerljivo Srbiju na otvaranju Europskog prvenstva (32:22).
 
Navijači iz cijele Hrvatske do vrha su napunili dvoranu, a sudeći po transparentima jednak je broj bio onih iz Bosne i Hercegovine.
 
Vidjeli smo transparente iz Trogira i Dugog Rata, ali zanimljivo ni jedan iz Splita.
 
Iz svečane lože utakmicu s Srbijom pratile su brojne poznate ličnosti te političari - premier Andrej Plenković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić,...
 
Navijači su napravili paklenu atmosferu i od prve do zadnje minute bodrili rukometaše. Zagrijavanje je krenulo s Mišinim evergreenom "Poljubi zemlju" koji je publiku bacilo u delirij, kad je utakmica počela skandiralo se "U boj, u boj" i "Vukovar, Vukovar", a na kraju pjevalo "Večeras je naša fešta".
 
Nikakve neprimjerene povike poput "ubij Srbina" nismo čuli tako da možemo reći da su navijači svoj dio posla odlično odradili, piše Večernji.
 
- Atmosfera je bila sasvim normalna, publika je bodrila svoju momčad - rekao je srbijanski selektor Jovica Cvetković.
 
Čak ni domaćim igračima nije bilo svejedno kad su zakoračili na parket.
 
- Nije bilo lako igrati u ovakvoj atmosferi. Prvih 15 minuta odsjekle su mi se noge - rekao je igrač utakmice Luka Stepančić.
 
Na kraju je jedini minus bilo je zviždanje srbijanskoj himni, no velik dio navijača prestao je nakon što ih je Domagoj Duvnjak pozvao da budu dostojanstveni.
 
Ukratko, bila je to atmosfera kakvu želimo gledati - puna dvorana u hrvatskim bojama i publika koja navija za svoju državu, a ne vrijeđa drugu.

Navijači, položili ste.

 

(Večernji)
 

Pošaljite Facebook komentar