Manchester United subvencionira navijače koji putuju u Sevillu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Fudbalski klub Manchester United obavezao se da će subvencionirati navijače koji budu putovali u Španiju na gostovanje kod Seville u osmini finala Lige prvaka.

Foto: 24sata.info

United je odlučio da za utakmicu na "Old Traffordu" postavi identičnu cijenu od 100 eura za gostujuće navijače, kao što je uradila i Sevilla. Od tog novca će sa 40 eura subvencionirati svoje navijače koji su odlučili prisustvovati susretu na stadionu "Ramon Sanchez Pizjuan".

Sevilla je prošlog mjeseca odlučila da će cijena ulaznica za gostujuće navijače biti 100 eura, što je naišlo na oštru reakciju pristalica Uniteda. Potom je administracija engleskog kluba izrazila zabrinutost zbog Sevilline odluke, te zatražila da snize cijenu karata za gostujuće navijače. Nakon što su dobili negativan odgovor u Manchester Unitedu su odlučili postaviti identičnu cijenu za Sevilline navijače, ali i refundirati dio troškova svojim pristalicama.

Sam Kelleher, šef službe za ulaznice i članstvo Manchester Uniteda, danas je navijače obavijestio o klupskoj odluci, te dodao:

"U ovom slučaju vjerujemo da naši navijači koji putuju u Španiju nepravedno moraju platiti pretjeranu cijenu ulaznica za gostujuće navijače."

Prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka Sevilla i Manchester United igraće 21. februara u Španiji, a revanš 13. marta na "Old Traffordu".


(AA)

Pošaljite Facebook komentar