VIDEO / Tuča za prevlast na jugu: Povrijeđeno 20 navijača Partizana

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U masovnoj tuči koja se sinoć dogodila na južnoj tribini stadiona u Humskoj tokom utakmice između Partizana i Crvene zvezde u Beogradu, povrijeđeno je oko 20 osoba, rekla je Tanjugu portoparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Foto: AFP

"Povrijeđeno je 19, 20 osoba", rekla je Macura, navodeći da je jedna osoba prevezena u svjesnom stanju, sa povredom glave, na Odjeljenje za neurohirurgiju Vojnomedicinske akademije.

Macura je rekla da su četiri ekipe Hitne pomoći redovno dežurale na utakmici, a da je poslato još pet ekipa.

Navijači Partizana međusobno su se sukobili sinoć na južnoj tribini stadionu u Humskoj, tokom prvog poluvremena 156. večitog derbija.

U masovnoj tuči na jugu, koja je počela sredinom prvog poluvremena i trajala je nekoliko minuta, korišćene su baklje sa obje zaraćene strane.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da radi na identifikaciji osoba koje su učestvovale u incidentima, među kojima je i nekoliko stranih državljana.

Zbog sumnje da su izvršili krivična ili prekršajna djela prije početka utakmice, tokom trajanja, ali i nakon njenog završetka, u policijske prostorije je dovedeno ukupno 26 osoba.

"Policija preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti događaja i nakon identifikacije osoba koje su učestvovale u tučama, a po nalogu nadležnog tužioca, biće podnete odgovarajuće krivične ili prekršajne prijave", navodi se u saopštenju.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar