VIDEO: Zrinjski kažnjen s 11.000 KM zbog propusta na utakmicama protiv Borca i Sarajeva

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je danas visoku novčanu kaznu aktuelnom prvaku Zrinjskom zbog propusta u domaćim mečevima protiv Borca i Sarajeva.

Foto: 24sata.info

Zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava, te nadlijetanja drona iznad stadiona ''Pod Bijelim brijegom'' na derbiju 12. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva, Mostarci su kažnjeni sa 7.000 KM, dok je zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava u prethodnom kolu protiv Borca kažnjen s 4.000 KM.

FK Sloboda i FK Sarajevo su kažnjeni s po 1.000 KM zbog propusta u organizaciji i pirotehnike na tribinama, u meču 11. kola odigranom u Tuzli, a zbog istih razloga kažnjen je i Čelik iz Zenice koji je na svom stadionu dočekao ekipu Željezničara.

NK Vitez je kažnjen s 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 12. kola protiv Mladosti.

FK Sarajevo je kažnjeno zbog pirotehnike s 2.500 KM, zbog upotrebe pirotehnike na derbiju sa Zrinjskim.

U okviru Premijer futsal lige BiH s 1.000 KM i oduzimanjem šest bodova nakon meča protiv Željezničara kažnjen je MNK Centar. Bodovna kazna izrečena je zbog nastupa Nermina Jusića koji nije bio u zapisniku utakmice, a Jusić je kažnjen zabranom nastupanja na šest mečeva.

Službeni predstavnik MNK Željezničar Muftić Ahmed kažnjen je zabranom obavljanja dužnosti u sportu tri mjeseca i novčanom kaznom od 500 KM, zbog nesportskog ponašanja prema službenim licima.(FENA)

Pošaljite Facebook komentar