Navijačka grupa Fukare najavila "rat Savezu"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Odluka Nogometnog saveza BiH o oduzimanju licence tuzlanskoj Slobodi izazvala je veliko nezadovoljstvo među brojnim simpatizerima kluba. Članovi Udruženja "Prijatelji FK Sloboda"najavili su nastavak pravne bitke, ali ne samo kroz nogometna tijela, nego i korištenjem pravosudnih instanci.

Foto: FENA

Tvrde kako su prilikom odlučivanja u procesu licenciranja zanemarene preporuke revizorske kuće koja radi za NSBiH, da se tijela Saveza proglase nenadležnim kod odlučivanja o dugovanjima prema četvorici bivših igrača, što je u biti osnovni problem u cijelom slučaju.

"U Savezu se nisu htjeli baviti svojim poslom, nego su stvar prelomili preko koljena, na štetu Slobode iza koje su stali svi istinski prijatelji sporta i cijeli grad", navode.

Do koje mjere su stvari izmakle kontroli teško je reći, ali da ne vodi mirnom rješenju spora, pokazuje i veliki transparent kojim su članovi navijačke grupe Fukare najavili "rat Savezu", postavljen tokom dana na mostu iznad najfrekventnije gradske saobraćajnice.

Na društvenim mrežama ovaj "rat" je još očitiji, a nema nagovještaja da će se strasti smiriti.

U Slobodi podsjećaju i na sezonu 2008./2009. kada je ekipa tadašnjeg trenera Sakiba Malkočevića izborila plasman u Evropsku ligu, ali joj je licenca oduzeta i umjesto Tuzlaka "uskočio" je Široki. Tek poslije, pred Arbitražnom komisijom NSBiH, čelnici Slobode dokazali su da su u pravu, a Savez je bio obavezan i da Tuzlacima namiri izgubljenu dobit u visini većoj od 200.000 maraka.

Sudski spor, ukoliko ne dobiju licencu, predsjednik Slobode Senad Mujkanović najavio je još na klupskoj pres-konferenciji 12. maja.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar