Real Madrid prvi put javno razotkrio "izdaju" svojih navijača

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Real Madrid je u saradnji s policijom oduzeo 357 članskih navijačkih iskaznica zbog njihove preprodaje za utakmicu s Barcelonom, a uoči El Clasica već je bio otvorio istragu protiv 1.450 vlasnika godišnjih ulaznica, saopćio je Kraljevski klub.

Foto: 24sata.info

"U cilju suzbijanja nedozvoljenog korištenja godišnjih iskaznica, što rade neki članovi, Real Madrid je u saradnji s državnim snagama sigurnosti u nedjelju detektirao 357 osoba kojima je oduzeta iskaznica. I prije odigravanja posljednje prvenstvene utakmice na Santiago Bernabeu disciplinska komisija Real Madrida je bila otvorila postupak nad 1.450 članova, jer su prodavali svoje iskaznice", stoji u saopćenju.
 
Podsjetimo, u nedjelju je nakon Messijevog gola u zadnjim sekundama primijećen neuobičajeno velik broj navijača Barcelone, koji su slavili pobjedu od 3:2 na različitim mjestima prodanima uoči početka sezone.
 
"Bilo je puno stranaca na utakmici, Arapa koji su plaćali pravo bogatstvo da uđu. Neki članovi su tražili od 500 do 1000 eura. U toj jednoj utakmici protiv Barce nadoknadi se puni iznos cijene plaćene za godišnju iskaznicu", otkrivaju razni izvori.
 
Inače, ovo je prva javno obznanjena masovna akcija protiv preprodavača, koja je pokrenuta u posljednjih nekoliko godina.

 

(Klix)





Pošaljite Facebook komentar